Gideon

Ruimtelijk Idee is een ontwerpbureau voor iedereen. Door ervaring met zowel grote als kleine projecten, nieuwbouw als verbouw, interieur als exterieur en bedrijf als particulier breng ik, samen met u, elk ruimtelijk vraagstuk tot een creatieve oplossing en een ruimtelijk idee.


G04A

Gideon de Jong MA Architect

Academie van Bouwkunst Amsterdam; architectuur, nominatie archiprix

De opleiding tot architect heb ik genoten via de Academie van Bouwkunst. Tegelijk werkte ik bij architect Koen van Velsen. In die tijd was de architect nog de bouwheer die het complete project uit handen kreeg van de opdrachtgever. Inmiddels lopen de opgaven zeer uiteen en is de architect steeds meer een specialist op zijn vakgebied. Maar wat is dit gebied?

Voor mij is dat de ruimte die ik krijg om de ervaring en kennis die ik heb te kunnen delen in het proces om te komen tot een ruimtelijke, creatieve en bevredigende oplossing. Het is een prachtige ervaring als iedereen die aan het proces deelneemt de uitdaging aandurft om elkaar de ruimte te geven waardoor het eindresultaat meer is dan de som der delen.

U kent dat wel, dat de indeling van de ruimte niet meer goed aanvoelt. Dat je graag een aantal ruimten zou willen veranderen. Maar hoe? Als ontwerper van zeer diverse en uiteenlopende projecten ben ik er op uit om het passende ontwerp met u te maken. Een ruimtelijk idee.

Een ruimtelijk vraagstuk kan al snel leiden tot een flinke uitdaging. Tot een ophoping van wensen die onmogelijk lijken te kunnen worden opgelost met de, soms beperkte, aanwezige ruimte. Durven dromen en echt ontdekken wat je wil is een boeiend proces om te komen tot een ruimtelijk idee. Dat is ook wat ik het liefst doe. Mensen helpen om te durven dromen en werkelijke vraagstelling op te stellen. Hierin ligt de kracht om te komen tot een unieke oplossing waarin de stukjes op hun plek gaan vallen. Creativiteit en een dosis ervaring helpen om de uitdaging aan te gaan om voor elk vraagstuk een ruimtelijk idee te ontwikkelen. Graag wil ik deze ontdekkingsreis samen met u ervaren.

 

© 2013 Ruimtelijk Idee Architecten & Woonadviseurs